4

Geslaagde dag met 40 leerlingen van de weekendschool

A

Afgelopen zondag organiseerden we voor de weekendschool een lesdag op ons kantoor aan de Schiekade. Onze collega’s vertelden vol passie hoe het is om bij een digital agency te werken, en de leerlingen mochten ook zelf aan de slag met het maken van een app.

De weekendschool heeft als doel om kinderen in contact te brengen met inspirerende professionals en interessante vakgebieden. Kinderen van de weekendschool gaan langs bij verschillende bedrijven om zo te ontdekken wat ze later voor beroepen kunnen kiezen.  

Dankzij donaties van bedrijven kan de weekendschool bestaan. Ook vraagt de weekendschool aan verschillende bedrijven in Rotterdam om vrijwillig een dag te organiseren voor deze kinderen. We hebben vorig jaar ook al een dag voor de weekendschool georganiseerd en dat beviel toen zo goed dat we het dit jaar graag opnieuw organiseerden.

Weekendschool Mangrove Rotterdam

Ons dagprogramma stond in het teken van het maken van een concept van een app waarmee een drone bestuurd kan worden. De leerlingen kregen eerst een presentatie en mochten vervolgens aan de slag met de opdracht. Daarvoor moesten ze eerst ontdekken wat de wens van de klant was, en een klantgesprek voeren. Daarna gingen ze in teams aan de slag met brainstormen; samen ideeën bedenken voor in de app.

Weekendschool Mangrove Brainstorm

Vervolgens is er geschetst en een papieren prototype gemaakt dat de leerlingen onderling presenteerden.

De kinderen bedachten slimme en leuke functionaliteiten voor in de app zoals het automatisch opstijgen en landen van de drone, het doen van spelletjes, het tonen van snelheidsinformatie en het toepassen van nightvision. 

Weekendschool Mangrove

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en bedanken alle leerlingen en vrijwilligers voor hun komst. Tot volgend jaar?  

Lees nu dit
Samen met Colours en Redhotminute digital impact maken